KundeBonde ordning
29
page-template-default,page,page-id-29,select-core-1.3.1,pitch-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,vertical_menu_with_scroll,blog_installed

KundeBonde ordning

Konceptet KundeBonde er et solidarisk fællesskab mellem kunden og bonden. Konceptet vinder udbredelse i Danmark og har gennem mange år vist sit værd i lande som Tyskland, England og USA, da ønsket og interessen for at hente friske og alsidige råvarer hos den lokale landmand er støt stigende.

Butikken
Grøntsager i KundeBonde butikken

Grundtanken er, at der opbygges et tæt samarbejde, hvor kunden og bonden deler fordelene ved fælles fødevareproduktion og reducerer ulemper og risici til et minimum.

Kunden, der er abonnent, har stor indflydelse på hvad der dyrkes og har selv mulighed for at deltage ved forskellige arbejdsopgaver i marken og på den måde opleve fællesskabet omkring dyrkningen samt opnå stor indsigt i fødevareproduktion. Hos Bomholt Økologi høster kunden selv i sommerhalvåret til brug her og nu samt til nedfrysning, syltning m.m. I vinterhalvåret har kunden fri adgang til grøntsager i butikken, hvor der også kan købes korn og males mel.

Bonden er via abonnementsordningen, der betales månedligt forud, bedre sikret økonomisk og har gennem samarbejdet og kendskabet til sine kunder langt bedre mulighed for at efterkomme ønsker og behov.

I KundeBonde ordningen hos Bomholt Økologi kan alle være med. Abonnementet tilpasses efter husstandens størrelse, situation (eks. delebørn, efterskole m.m.) og alder.